Membekal makanan dan perkhidmatan katering untuk majlis perkahwinan, kenduri kesyukuran dan sebagainya hanya di KUALA TERENGGANU..

Sekapur sirih seulas pinang

Assalamualaikum semua...

Terima kasih kerana mengunjungi blog kami, kami mengalu-alukan kedatangan anda semua. Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu untuk semua majlis pada harga yang menarik dan citarasa yang lazat. Kepada semua pelanggan kami, kami ucapkan ribuan terima kasih atas sokongan anda...


Sedapnya Sata TerengganuAdakah anda tahu apa itu sata? yang pastinya ia bukan sejenis barang didalam komputer. tetapi ia adalah sejenis makanan tradisional negeri terengganu. Kita ikuti kisah kawan kita yang baru merasai sata ;

Sata atau Satah mungkin rahsia Terengganu yang terbaik disimpan. Saya telah ke Terengganu sebanyak empat kali dan tertanya-tanya mengapa saya tidak pernah didengar atau dilihat SATA sehingga kini? Ia hanya makanan ringan yang paling lazat Terengganu tawarkan. Terdapat dua variasi. Salah satunya adalah satu bentuk kon seperti yang dilihat di atas yang saya beli di sepanjang jalan menuju ke Merang. Jika anda pergi ke Pulau Redang, anda akan nampak terdapat gerai-gerai di sepanjang tepi jalan.SATA panggang yang hanya RM2 satu kayu dengan empat paket. Di dalamnya, terdapat paket yang paling berperisa dan pes ikan wangi yang dicampur dengan bawang besar, halia dan cili potong merah. Yang bentuk kon ini tidak pedas dan anak-anak saya sukakannya.

Sementara itu, satu lagi versi yang saya beli dari Seberang Takir berhampiran Kuala Terengganu mempunyai bentuk yang berbeza. Paket ini sangat pedas dan rasa benar-benar bagus. Ini adalah yang baru daripada grill arang dan dengan bau yang amat baik.
Dari blog:-


Datangla ke terengganu untuk merasai SATA yang amat lazat....

Borang Pertanyaan

Name

Email *

Message *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...